Ingstrup ost – aldrig helt ens

Ingstrup Mejeri er et af Danmarks mindste ostemejerier, – det har vi det godt med. Her skal tingene ikke jages igennem med ekspresfart, men laves med omhu og kærlighed. Ellers får man bare oste uden sjæl, der smager ens hver eneste gang.

Hver eneste ost bliver passet og plejet. Hver eneste ost er i hænderne min 10 gange og hver eneste ost har sit helt eget særpræg. 125 års erfaring fra generationer af mejerister, godt håndværk og masser af kærlighed til produktet, bringer de bedste smagsnuancer frem i en ost.

For at vi kan lave den gode ost skal råvarerne være i orden, og derfor får vi på Ingstrup Mejeri kun mælk fra køerne på Vrejlev Kloster. Der er der produceret mælk i mange generationer, og de ved de laver, samtidigt med at vi ved hvad vi får.

– Den gode traditionelle Danbo fremstilles i åbne ostekar med osteklæde.
– Smør kærnet af frisk fløde fremstillet efter gamle recepter – smør som du husker det!
– Hvidløgsflødeost
– Spændende, danske, historiske ostetyper

Ostene er kendetegnet ved en ren og frisk smag, som afspejler det rå og smukke vesterhavsmiljø.


Produktliste

ingelstrup

Blå Ingstrup er en 20+ og mellemlagret. En populær og dejlig hverdagsost med god smag og fylde som også leveres med kommen.

nogleost

Ingbo Nøglehulsmærket 25+ mellemlagret og lagret. Den første ost til at opnå nøglehuls-certificering, der ikke kun stiller krav til fedtindhold, men også til saltsammen-sætningen i osten. Saltet er special-fremstillet hos Mariager Salt til netop denne ost. Trods det beskedne fedtindhold har osten en god konsistens og en nuanceret smag. En god og behagelig hverdagsost.

sølvost

Ingstrup Sølv er 30+ og mellemlagret. En populær og dejlig hverdagsost med god smag og fylde som også leveres med kommen.

nonneost

Vrejlev Nonneost 45+. Samme karakteristik som Klosterosten, men er modnet med rødkit og ligeledes lagret i mange uger. Fast ost af Svenbo-typen, som får tydeligere krystaller, jo ældre den bliver. En god rødvinsost, der kan nydes uden anden tilbehør.

lillaost

Ingbo 1’eren 45+ lagret. Osten er lagret i minimum 22 uger. Den har en god smidig smag med et snert af rødkit, som normalt først viser sig hos mere lagrede oste. En god hverdagsost, hvis man foretrækker en lidt kraftigere ost, uden at den er stærk.

vrejlevost

Vrejlev Klosterost er 45+ og lagret i min. 40 uger. Efter fremstillingen modnes osten i en kælder dybt under de tykke mure på Vrejlev Kloster. Det giver en fast og tør ost – perfekt til et glas rødvin.

guldost

Ingstrup Guld er 45+ og mellemlagret. En dejlig hverdagsost med god smag og fylde. Den bedst sælgende Ingbo fra Ingstrup Mejeri gennem mange år. Leveres ligeledes med kommen.

bunkerost

Løkken Bunker Ost er 50+ og mellemlagret. Efter fremstillingen modnes osten i en bunker fra krigens tid, lige ud til Vesterhavet. Ostens fedme, temperatur og den fugtige og salte havluft giver osten en helt unik smag.

hvidløsost

Ingstrup Hvidløgsflødeost er håndrørt af frisk fløde tilsat hvidløg og krydderurter. Den skånsomme behandling giver en frisk smag. Smager fantastisk på et stykke brød og meget populær som dyp til snacks.

smør500

Ingstrup Smør – Gammeldaws kærnet. Ingstrup smør er kærnet af frisk, syrnet fløde, produceret efter gamle opskrifter. Smør, der smager af smør, som i gamle dage.